Keď spoločnosť Miele v roku 1998 predstavila prvú parnú rúru, ktorú bolo možné integrovať do kuchyne bez veľkých nárokov na inštaláciu, bol to medzník v technike domácich prístrojov. Zatiaľ čo v prvom roku si našli cestu k zákazníkovi len tisíce prístrojov, etablovali sa parné rúry medzitým ako nová kategória prístrojov, ktorá vykazuje veľké medziročné prírastky. Dôvody sú zrejmé : úprava pokrmov na pare je nielen chutnejšia, ale – vedecky dokázané – hlavne najzdravší spôsob úpravy. Miele ma teraz k dispozícií nové modely, ktoré uceľujú programy parných rúr v domácich prístrojov z východného Vestfálska.
Tam, kde sa stretávajú elementy vzduch a voda dochádza niekedy k napätiu. Pridanie vlhkosti do horúceho priestoru varenia spôsobí malé zázraky. Zmesi z cesta výborne kysnú, vo svojom jadre majú kyprú konzistenciu, a chlieb je zvonka krásne chrumkavý a lesklý. Výborne sa to však podarí len vtedy, ak je zvládnutá súhra vlhkého a suchého horúceho vzduchu. Nové sporáky a pečúce rúry generácie 5000 boli k tomuto účelu vybavené vlastným prevádzkovým spôsobom - klimatické pečenie.